Nämä ovat tekemiäni Exlibriksiä. Olen tehnyt niitä vuodesta 1942 vuoteen 2009, yhteensä 300 kappaletta. Vuosina 1985-1998 tein etsauksiakin, kun sain Grafian Kopiston apurahan etsausprässiä varten. Nyt eivät polveni enää kestä etsausprässin takana seisomista.- Valokuvannut Yael Ovitz.

 

Edesmennyt Kari Heiskanen oli opettajana Järvenpäässä ja innostunut exlibriskeräilijä. Hän oli erikoistunut Aleksis Kiveen. Merkin hän tahtoi tuliaisiksi Exlibriskongreassiin v.1990. Pehmeäpohjaetsaus.Eli C6 ja reliefisyövytys..

 

Italiassa oli Rooma-aiheinen exlibrisnäyttely. Silloinen Kansallismuseon pää oli ollut vuosikaudet Roomassa. Pehmeäpohjaetsaus v.1993.Siis C6.

Kuva on vuodelta 1984 ja markkeeraa Koiviston kansallispukuani, jonka isoäiti ompeli vuonna 1888. C3.Eli viivasyövytys.

 Inge Löök kutsui minut luokseen Sipooseen ja antoi pohjustetun etsauslevyn ja sanoi, että nyt alat opetella. Kuva vuodelta 1994, C3, eli viivasyövytys, käsin väritetty laatalle.  Kiitoksena opetuksesta. Me molemmat olemme elävän ravinnon ystäviä.

 Valtion taidemuseolla oli vuonna 1997 Exlibris-kilpailu. Opiskeluaikanani ihailin aina tätä Ateneum-rakennuksen portaikkoa. Tämä ei suinkaan pärjännyt kilpailussa.C3+C6.Eli etsaus, pehmeäpohjasyövytys.

 
Seppo Särkiniemi on Espoon kirkolla pappina. Johonkin kilpailuun piti tehdä kirkon kuva. Tein värityksen monotypiana. Seppo on ollut eduskunnassakin edustajana. C6, Pehmeäpohjasyövytys käsin väritetty laatalle.
 

 Tekstiilitaiteenprofessori Päikki Priha on tehnyt väitöskirjan kirkollisista tekstiileistä. Tämä on kuvio kesäpaikkamme Asikkalan kirkon alttarin vaatteesta 1600-luvulta. Painettu vuona 1994. C3.Etsaus.

 Omena on vuodelta 1990. Hollantilainen taitelija tilasi minulta eroottisen merkin. Vedostin sen hänelle, mutta ikinä en saanut edes kiitosta.C3+C5/2.Akvatintaetsaus kahdella värillä.

 Juhana Kurki-Suonio oli edesmennyt pikkuserkkuni, juristi joka harrasti purjehdusta. Lipuissa on hänen nimensä, tehty vuonna 1986.C5/4. Akvatinta neljällä värillä.

 Ystäväperheeni Satomaan merkki on tehty vuonna 2000, merkissä on isä ja äiti ja 10 lasta. Tauno Satomaa on kuuluisan Candomino-kuoron perustaja.C3.Etsaus.