Maisteri Väinö Hakala, mainospäällikkömme, otti minut töihin exlibrisnäytteitteni perusteella. Hän sanoi, että juuri tällaista mielikuvitusta olemme etsineet. Oli hauskaa tehdä julisteita, ne olivat kuin exlibris suuremmassa koossa. Se oli julistetaiteemme kulta-ajan loppupuolta. Vuonna 1965 valloitti valokuvaus julistetaiteen. Julisteet ovat kaikki koossa 50 x 70 cm ja silkkipainolla painettuja. Kuvat ovat Helsinginkaupungin museon arkistosta. Julisteet on kuvannut Armas Nyberg.

 



Tämä oli ensimmäinen julisteeni pikkujouluksi ja jouluksi, käytettäväksi ikkunassa, vuonna 1961. Tein Elannossa ollessani noin 100 julistetta.

 



Tämä on vuonna 1962 laskiaiseksi tehty Koiviston tumppu.

 



Taiteellisena esimiehenäni oli erittäin taitava piirtäjä Pertti Pohjola, joka oli aikoinaan tullut juoksupojaksi Elantoon ja työn ohella nousi taiteelliseksi johtajaksi mainokseemme kehittyen kokoajan ajan mukana. Tämä juliste on vuodelta 1960. Silkkipainoa alettiin käyttää 1948.

 



Pertti Pohjola -juliste 1950 -luvulta.

 



1965 jälkeen olin huopakynän tekstaajana. Huopakynä oli silloin vallannut mainonnan. Tämän julisteen tein kotikyläni Nöykkiön Elannon ikkunaan. Tein sinne viikottain ruokaohjeita viikon tarjouksista huopakynällä. Kun lopetin sen, asiakkaat valittivat, että miten me nyt voimme tehdä ruokaa, kun ei ole ohjeita. Tämä on vuodelta 1972.

Kukoistavaa Elantoa johtaneen Väinö Tannerin kuoleman jälkeen Elannolle tuli huonommat ajat edellisen laman myötä ja mainontaa alettiin ulkoistaa.

Kaikki julisteet ovat Lahden julistemuseon säilytyksessä.