Akva, 19x19cm, 2001

Taimi Lindström s.1937 on ollut pankissa töissä, mutta sen ohella opiskellut Vapaassa taidekoulussa. Hän meni kerran kesällä Oriveden opistoon grafiikan oppiin, ja kaverit tulivat heti kysymään, mistä olet oppisi saanut. Pidän Taimin värisilmää erittäin hienona. Miehensä kuoleman jälkeen hän on tehnyt hyvin tummia töitä. Hän on ollut paras kriitikkoni töissäni vuosien varrella.

 

Pirjo-Liisa Pitkänen s.1948 on vanhimpia tuttavuuksiani. Hän on keramiikkakurssin käynyt Taideteollisessa keskuskoulussa, ja oli Ornamon jäsen 1987-2007, mutta muistan hänen viehättävät piparkakkumaiset, keraamiset, värikkäät jouluenkelinsä ja pääsiäistipunsa, mutta sitten häneltä ratkesi päässä kolmen verisuonen risteys. Hän pelastui, mutta menetti puhekykynsä, vaikka ymmärtääkin kaiken. Hän tekee tietokoneella viehättäviä värisommitelmia, joita on ollut kansainvälisissä MiniPrint -näyttelyissä Portugalissa ja Kanadassa. Hän asuu Ylivieskassa. Tässä hänen äskettäinen joulukorttinsa.  Hänelle haettiin taiteilija-apurahaa Ornamosta, mutta hän ei saanut ja vähävaraisena hän erosi Ornamosta.

 

 

Elisa Luokkanen-Pylvänäinen asuu Oulussa. Hän on opiskellut graafista sommittelua Halosen opistossa Tuusulassa. Hänellä on Lapin yliopistosta aprobatur ja cumlaude. Hän on Päivämies -lehden ja Siionin lähetys -lehden taittaja ja taitava kuvittaja. Hän on kuvittanut myös pari kuvakirjaa. Tämä on hänen viimevuotinen joululehden kansikuva. Hänellä on perinnöllinen Fals-tauti, joka  on MS-taudin kaltainen. Se hidastaa hänen liikkumistaan ja hän tekee paljon etätyötä kotonaan.

 

Joonas Vähäsöyrinkiin (s.1973) olen tutustunut kaunisviivaisena Päivämieslehden kuvittajana. Hän on opiskellut Rovaniemellä taiteenmaisteriksi ja käynyt Rieppin opistoa. Hän asuu suuurehkon lapsilaumansa kanssa Oulun lähellä Varsakassa ja on opetustoimessa. Valitettavasti hänen kuvituksensa olivat ajan mittaan lehdelle liian arvokkaita. Vähäsöyrinki maalaa myös hauskoja katunäkymiä, ihmisjoukkoja ja omaa perhettään.

 

Tero Annanolli s. 1975. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi v. 2004. Hän on ollut vuoden Kuvataideakatemiassa, käynyt pohjoismaista taidekoulua Kokkolassa ja ollut Rieppin instituutissa Kotkassa.  Viime aikoina hän on ollut paljon esillä ja ollut taiteilija ulkomaita myöten. Äskettäin hänellä oli Galleria Katariinassa näyttely ja mielistyin hänen pieniin piirustuksiinsa ja herkkään viivaansa. Hän on maalannut paljon suuria kuvia sametille.