Japanilaisilla ja kiinalaisilla on hyvin värikäs kuvamaailma.

 

Ueki Sumico (synt. 1921) Niigitasta,  Japanista, häneen tutustuin Exlibris kongressissa Tanskassa Helsingörissä vuonna 1972. Tämä on hänen lähettämänsä joulukortti vuonna 1989, mikä on samalla almanakka.

 

Wang Rong'hin kanssa Shanghaista, Kiinasta, olen ollut kirjeenvaihdossa kymmenkunta vuotta. Hän lähettää joka kuukausi aivan viehättäviä exlibris-kirjasia Kiinasta. Tämä on hänen tämänvuotinen joulukorttinsa 2009.

 

Postikorttisarja meidän lapsista

 

Erkki on syntynyt 1953. Tämä on kuva vuodelta 1959, muutimme Nöykkiön 1957. Takki on tehty äidin vanhasta teddy-takista. Naapurintyttö Reea Rahikainen ihaili Erkkiä, mutta ei hyväksynyt hänen karvalakkiaan ja se täytyi vaihtaa pipoksi. Isän sydän oli sairas. Erkki oli isän paras työkaveri remontissa. Joskus hän sanoi, että menen vain hetkeksi kavereiden kansa leikkimään, mutta tulen pian takaisin.

 

Risto synt. 1955. Hänen syntyessään muutimme Tapiolaan. Tässä Risto seisoo keittiön tuolilla ja opettelee syömään kauraryyniä, maitoa ja sokeria. Hän kutsui sitä kai-kai-kai-nimellä. Isä sanoi: "Kaita ja puita". Hän heitteli aluksi ruokaansa lusikalla pitkin seiniä ja isä sanoi, ettei Riston saa antaa koskaan syödä itse. Kyllä hän tänä päivänä syö itse. Muuttaessamme Nöykkiöön, perimme 28 kanaa. Risto yritti ottaa kanan kyytiin laskiessaan pulkkamäkea mökiltä saunalle päin. Mutta kana ei tykännyt kyydistä. "Se levitti siipiään näin", sanoi Risto ja näytti käsillään.

Pirkko on syntynyt 1958. Muutimme Nöykkiöön 1957. Kuva on piirretty 1960. Kaikki kuvat on piirretty hiilellä ja pastelliväreillä. Pirkko on seurannut isoisänsä Frithjof Cornérin jalanjälkiä ja on nyt Uudessa Suomessa töissä.