Teoksen nimi on Tunturi, koko on 60 x 60 cm, reliefisyövytys. Vuonna 1951 oli Omin käsin -lehdessä maakuntahuivi -kilpailu. Tein siihen tämän aiheisen lapinhuivin. Painoin perunalla porot harmalla ja pulkat ja lappalaiset punaisella valkoiselle kankaalle. Toinen työni oli Noitarumpu, jonka piirsin merkkausmusteella. Sain palkinnoksi Husqvarna-ompelukoneen, joka oli jalalla poljettava. Se oli siihen pula-aikaan suuri harvinaisuus. Tunturi-aihe on otettu tästä maakuntahuivi-kilpailusta.

 

Absrtaktisia töitä B19-näyttelyissä 1990-1997.

Käytyäni vapaata taidekoulua 1980-luvulla akvarelli- ja värihahmoituskursseja, minulla oli abstraktinen kausi. Kuvien korkeus 60 cm. Mielestäni uskoa voi parhaiten ilmaista abstraktisesti. En osaa piirtää tarpeeksi hyvin ilmaisakseni naturalistisesti uskonnollisia kuvia.

Ylösnousemus, pehmeäpohjaetsaus, tehty niin, että oli kangaspohja, aloitin vaaleammasta väristä ja menin tummempaan peittäen aina sopivan alan. Aihe tuli Olarin kirkon alttaritaulu kilpailusta. Sen voitti hyvin kaunis työ, jossa oli kirkolliset symbolit heijastettuna seinälle. Puheenjohtaja-lastenlääkäri piti kilpailua täysin epäonnistuneena ja päätti, että rahat käytetään äänentoistolaitteisiin. 1991.

Pitkäperjantai. Kuvassa ei tosin eriväriset sävyt näy, 1991.

Juhannus, 1990.

 

Sateenkaari, 1989, kuvat kuuluvat kaikki peräkkäin. Kokoa kuvilla on noin 40 x 40 cm ja tekotapa sama kuin edellisissä kuvissa.

 Petsamon Madonna 1980-luvulta. Serkkui Sirkka-Liisa kääntyi kreikkalaiskatoliseksi, hän oli kotoisin Rovaniemeltä ja tein hänelle tästä kuvasta exlibriksen.

Vanhoja kotitalousesineitä reliefisyövytys 1980-luvulta.

Jokapäiväinen risti. Kuvastaa sitä, miten vaikeaa on sovittaa omaa ristiä selkäänsä. Keltaisen ja punaisen leikkauskohta on oranssi, keltaisen ja sinisen leikkausohta on vihreä ja punaisen ja sinisen leikkauskohta on sinipunainen. Kun kaikki värit ovat päällekkäin, niin tulee joko valkoinen tai musta. Maalasin kuvaa kaksi vuotta ja korkeus on vähän yli metrin. Työ oli ollut minulle tärkeä. Se on vaeltanut Espoosta Lahden kautta Jaakko Suomiselle syntymäpäivälahjaksi.

 Espoonkulttuurikeskusksen näyttelyssä "Tilkkutäkki" liimattu erivärisistä etsauksista 1990-luvulla. Palaset ovat 10 x 10 cm.